Ανοίγουν οι βοσκότοποι σε Παρπαριά – Τρύπες

 

 

Ανοίγουν οι βοσκότοποι σε Παρπαριά – Τρύπες 11 οκτ 2012  politischios.gr

 

Στην έσχατη λύση για να εξυπηρετήσει τους «άστεγους» κτηνοτρόφους καταλήγει ο Δήμος Χίου. Παρά τις αντιδράσεις που έχουν καταγραφεί, αποφασίζει να ανοίξει τα βοσκοτόπια σε Παρπαριά και Τρύπες και να δώσει το δικαίωμα βόσκησης σε δυο τουλάχιστον κτηνοτρόφους, αποφορτίζοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την καταστροφική πυρκαγιά.

Ο αντιδήμαρχος Παν. Στεφάνου, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να δώσει οριστική λύση, πήγε ο ίδιος, με τη συνοδεία υπηρεσιακών παραγόντων, στα δυο χωριά και διαπίστωσε ότι υπάρχουν επαρκείς χώροι δημόσιας έκτασης, ικανοί να φιλοξενήσουν κοπάδια.

«Δεν είναι αληθές ότι στις συγκεκριμένες περιοχές υπάρχουν μόνο ιδιωτικές εκτάσεις. Υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν ως βοσκότοποι και υποχρεωνόμαστε να τους ανοίξουμε για να μην πληγεί περεταίρω η τοπική κτηνοτροφία», εξηγεί ο κ. Στεφάνου.

Να σημειωθεί ότι την αντίθεση τους έχουν εκφράσει κάτοικοι και πάρεδροι των χωριών, ωστόσο η παρουσία κοπαδιών στη συγκεκριμένη πλευρά της Αμανής αφενός θα τονώσει πληθυσμιακά τα χωριά, απ’ τη μόνιμη εγκατάσταση σ’ αυτά των οικογενειών των κτηνοτρόφων, αφετέρου θα συμβάλλει να καθαρίσουν εκτάσεις με οργιώδη σήμερα βλάστηση, έτοιμες να παραδοθούν με ευκολία στην πρώτη φλόγα.

 

http://politischios.gr/koinonia/anoigoyn-oi-boskotopoi-se-parparia-trypes

Download "Parparia"App. 

SHOOT
THIS
For Easy
Install

Admin  Maria Katsigeorgis

 

 E-mail: info@parparia.com

 

Parparia, Chios

Παρπαρια, Χιος

 

 www.parparia.com

www.parparia.gr

www.parparia.org

 Παρπαρια Χιος

Click