top of page

ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ

Mέλη διοικητικου συμβουλιου

(Δ.Σ.) του Συλλόγου Παρπαριας: 

Eτος ιδρυσης 2015

 

Πρόεδρος: Γιγής Μαρκέλλος

Γραμματέας: Χειλά Μαρία

Ταμείας: Κατσιγιώργης Κωσταντίνος

Τακτικά Μέλη: 

Λούρος Νικόλαος

Μαλαφή Παρασκευή

Πιπεράκης Ξενοφών

Ποταμούση Παρασκευή

Τσουκάλα Σοφία

 

Aναπληρωματικά μέλη:

Μίτη Παρασκευή

Ψυλλή Σοφία

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ

 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ- ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ
 

 

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image

Add a Title

Describe your image

Ο ΠΟΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ, ΚΑΛΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΣΑΡΑΚΩΣΤΙΑΝΑ ΦΑΓΗΤΑ ,ΛΑΓΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΗ ΣΟΥΜΑ Η ΤΟΠΙΚΟ ΚΡΑΣΙ , ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27/2/2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 13.00 .ΣΤΗΝ ΠΑΡΠΑΡΙΑ .ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ.

 

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΤΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΘΑ ΚΟΠΕΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΩΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΤΗ ΠΑΡΠΑΡΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.  ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΙΡΙΟΥ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΠΑΠΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 51 ΙΛΙΟΝ

                          ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ  ΤΟΥ Δ.Σ  ΓΙΓΗΣ ΜΑΡΚΕΛΛΟΣ

                                                                                ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο Σύλλογος Παρπαρουσίων σας προσκαλεί

όπως κάθε χρόνο να περάσουμε μαζί την

Κυριακή του Πάσχα!  Γλέντι κ χορός με την

ορχήστρα των Μοσχούρη -Μακροκάνη,

δωρεάν φαγητό προσφορά του Συλλόγου μας

κ ποτό σε πολύ οικονομικές τιμές!!! Σας

περιμένουμε όλους

                                   να περάσουμε υπέροχα!          

 

 Καλή Ανάσταση!!!!

Ο Σύλλογος Παρπαρουσίων σας προσκαλεί την Καθαρή Δευτέρα

στο αποκριάτικο του γλέντι

στην Πλατεία της Παρπαριάς!!!

Νηστησιμοι μεζέδες, ποτά και

πολύ κέφι περιμένουν όλους σας.

Ώρα έναρξης :12.00    

                                  Καλά Κούλουμα!

Add News Story here

Στιγμιότυπα από την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συλλόγου μας στην αίθουσα του παλαιού σχολείου.
Ευχαριστούμε πολύ όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, όσους βοήθησαν να φέρουμε εις πέρας κ αυτή μας την εκδήλωση αλλά κ τις κυρίες Βαγγελιώ Ποταμούση και Σοφία Τσουκάλα για τις πολύ νόστιμες πίτες τους!!!
Για την ιστορία ο τυχερός που κέρδισε το φλουρί της βασιλόπιτας ήταν ο Αντώνης Μαρκέλλος Πιπερακης.
Δωράκια βέβαια πήραν όλοι οι μικροί φίλοι της Παρπαριάς προσφορά του Συλλόγου όπως κάθε χρόνο!
Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά!!!!

Ο Σύλλογος Παρπαρουσίων σας προσκαλεί

στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του

την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 Κ ώρα 13.00 στην αίθουσα του παλαιού σχολείου Παρπαριάς. 

Η παρουσία σας θα μας  χαροποιήσει ιδιαιτέρως.

Ο Σύλλογος Παρπαρουσίων, οι κάτοικοι και φίλοι του χωριού ,η αγροτική μας γιατρός διδα Ωραιάνθη Φιστέ καθώς και  ο πάρεδρος του χωριού θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά τον κο Γεώργιο Μαλαφή ο οποίος 'προίκησε ' το αγροτικό μας ιατρείο τον προηγούμενο μήνα με τρία ιατρικά μηχανήματα πραγματικά απαραίτητα . Ο κος Μαλαφής δεν ξεχνάει ποτέ τον τόπο καταγωγής του, ενδιαφέρεται συνεχώς και κάνει πάντα ό,τι περνάει από το χέρι του ώστε να συνδράμει με διάφορους τρόπους στις ανάγκες των κατοίκων.

Με αυτό το σκεπτικό τον μήνα Νοέμβριο και μετά από την τακτική του επίσκεψη στο χωριό μας παρέδωσε στα χέρια της αγροτικής μας γιατρού ένα φορητό μόνιτορ ασθενούς με χρήση πολλαπλών παραμέτρων ( 5 γραμμών ηλεκτροκαρδιογράφημα , οξυμετρία SpO2, μέτρηση θερμοκρασίας, μέτρηση καρδιακών παλμών, μέτρηση αρτηριακής πίεσης), ένα διαγνωστικό σετ με κεφαλή ωτοσκοπίου και οφθαλμοσκοπίου και ένα φορητό οξύμετρο δακτύλου. 

Είμαστε όλοι πραγματικά ευγνώμονες για αυτήν την δωρεά και ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας η χειρονομία αυτή να βρει και άλλους μιμητές αλλά και το αγροτικό μας ιατρείο να είναι πάντα στελεχωμένο.

 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρώτο μέρος της δράσης του Συλλόγου Παρπαριάς σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα του κου Γεωργίου Χαλάτση.Καθαρίστηκε η μισή περίπου διαδρομή για τον νερόμυλο Τσουκάλα και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την Κυριακή 24 Μα'ί'ου. 

 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του Συλλόγου σε όλους τους εθελοντές που πήραν μέρος και ιδιαίτερα στους εθελοντές της ομάδας του κου Χαλάτση, που παρ'oλη την ζέστη έμειναν στον καθαρισμό από την αρχή μέχρι το τέλος. Στον κο Μιχάλη Δερέμπεη που ανέλαβε να κεράσει όλη την ομάδα με αναψυκτικά και κρουασάν καθώς και σε όσους βοήθησαν να σερβίρουμε και να περιποιηθούμε τους ανθρώπους που εργάστηκαν, μετά το πέρας της δράσης! Θα σας ενημερώσουμε σύντομα για τις λεπτομέρειες της επόμενης μας συνάντησης.

 

Στο όμορφο χωριό μας γιορτάσαμε κ φέτος το Πάσχα! 
Σχεδόν όλη την Μεγάλη Εβδομάδα ο καιρός δεν ήταν καθόλου με το μέρος μας αφού είχε πολύ κρύο και αέρα και θύμιζε πιο πολύ χειμώνα παρά Άνοιξη. 
Από την Μεγάλη Δευτέρα όμως η ατμόσφαιρα μύριζε έντονα Πάσχα αφού η εκκλησία μας λειτουργούσε καθημερινά και οι προετοιμασίες για το Πασχαλινό γλέντι είχαν ξεκινήσει. 
Την Μεγάλη Παρασκευή παρ' όλο που το κρύο ήταν τσουχτερό η εκκλησία γέμισε κόσμο και η περιφορά του Επιταφίου έγινε κατά το ήμισυ αφού ο καιρός δεν μας το επέτρεψε. 
Αποζημιωθήκαμε όμως πλήρως καθώς το Μεγάλο Σάββατο και ιδιαίτερα την Κυριακή του Πάσχα η άνοιξη ήρθε επιτέλους. Έτσι το Μεγάλο Σάββατο αφότου παραλάβαμε το Άγιο Φως που φέτος το έφερε 

στο χωριό μας η οικογένεια του κου Νικολάου Μπάκνη μαζευτήκαμε στηνεκκλησία κατα τις 11 και κάτι.

Είναι γεγονός ότι φέτος είμασταν πιο λίγοι από άλλες χρονιές όμως η κατάνυξη κ η συγκίνηση μπροστά στο Θείο Θαύμα ήταν η ίδια. Αφότου είπαμε το Χριστός Ανέστη ο ουρανός γέμισε πυροτεχνήματα και λάμψεις από το κάψιμο του Ιούδα, ένα έθιμο που τηρούμε κάθε χρόνο! Η Θεία λειτουργία συνεχίστηκε με τους ελάχιστους που απέμειναν ως το τέλος. Η Κυριακή του Πάσχα είχε φτάσει κ από το πρωί οι εθελοντές κ τα μέλη του Συλλόγου ήταν υπ'ατμών!!! Τα αρνάκια είχαν μπει στην σούβλα, τα πα'ι'δάκια και τα μεζεδάκια ετοιμάζονταν πυρετωδώς! Στρώθηκε η πλατεία, ήρθαν και τα όργανα και μέχρι το μεσημέρι η πλατεία έσφυζε από ζωή , κέφι κ χορό! Ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι που πραγματικά θα ζήλευαν πολλοί και που τώρα πια έχει καθιερωθεί ως έθιμο! 
Και του χρόνου!!!!

 

 

 

 

Με πρωτοβουλία και έξοδα του Συλλόγου μας και με την βοήθεια του προέδρου του Συλλόγου καθώς και των μικρών μας συγχωριανών φυτεύτηκαν σήμερα στον Άγιο Ισίδωρο εφτά νέα αρμυρίκια που σε λίγα χρόνια θα μας χαρίζουν την σκιά τους τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού !

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Παρπαρουσίων σας προσκαλεί

και φέτος στο Πασχαλινό του γλέντι την

Κυριακή του Πάσχα με την ορχήστρα

του Μαρκέλλου Μοσχούρη. 
Παραδοσιακοί μεζέδες και ποτά σας περιμένουν!!!
Ώρα έναρξης : 1.00 μ.μ.
Φαγητό δωρεάν.
Ποτό σε οικονομικές τιμές.
Σας περιμένουμε!!!
Καλό Πάσχα!!!!

 

Παραδοσιακά γιορτάσαμε και φέτος την Καθαρή Δευτέρα στην Παρπαριά.

 

Πενήντα περίπου χωριανοί μαζευτήκαμε στην αίθουσα του πάνω σχολείου με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Κούλουμα.Κρασάκι,σούμα και αναψυκτικά προσφέρθηκαν δωρεάν από το Σύλλογο και ο μπουφές πλούσιος με Σαρακοστιανούς μεζέδες όλοι φτιαγμένοι με τα χεράκια των νοικοκυρών μας και πολύ καλή διάθεση από όλους. 

  Ο καιρός όμως δεν ήταν με το μέρος μας και προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών μας συγχωριανών δεν πετάξαμε τον αετό ούτε το έθιμο του γάμου αναπαραστήσαμε αλλά όλοι δώσαμε υπόσχεση για του χρόνου με το καλό.Η "μάζωξη "  όμως στο σχολείο ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να αποκτήσει λιγάκι ζωή το χωριό μας που η αλήθεια είναι ότι τους χειμερινούς μήνες χάνει λιγάκι την ζωντάνια που το χαρακτηρίζει.

Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναβρεθούμε!!!

panel.

1/1

Please reload

2017

Αν έχετε κάποια ενημέρωση, ανακοινωση, η καποια αλλη δημοσίευση, στείλτε εδώ.

Your details were sent successfully!

bottom of page