top of page

I'm a paragraph. Click here to add your own text and edit me. I’m a great place for you to tell a story and let your users know a little more about you.

 

HEADLINES / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΡΠΑΡΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Hντα γινεται στην Παρπαρια!

 

Kτηματογράφηση στη Χίο.

 

Από το καλοκαίρι ξεκινάει η διαδικασία της κτηματογράφησης στη Χίο.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων (εντός και εκτός οικισμού) θα πρέπει να τα δηλώσουν στο κτηματολόγιο . Ότι δεν δηλωθεί, θα φαίνεται σαν ιδιοκτησία αγνώστου και θα καταλήξει στο δημόσιο.

 

                                                 

Chios Land Registry (Cadastre) *(Ktimatologio) Starts the summer of 2018
You must declare your property!

Declarations to the Hellenic Cadastre must be submitted by each and every property owner or beneficiaries with ownership rights. 
If the property is unregistered:

  *You will not be able to sell or rent your property if it’s not registered
  *If you’re buying, the transaction cannot take place on an unregistered property
  *You won’t be able to obtain a permit to improve your proper

NOTE: Property not claimed or registered will eventually be controlled and owned by the Greek Government. 

Eτήσια κοπή Βασιλόπιτας 2017

Τρεις πίτες έκοψαν οι απανταχού Παρπαρούσοι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 με πρώτη την πίτα που κόπηκε στο χωριό στη 1 η ώρα το μεσημέρι. Η κοπή της πίτας έλαβε χώρα στην αίθουσα του πάνω σχολείου με πρωτοφάνη προσέλευση κόσμου, Παρπαρούσων και μη αλλά και με σύμμαχο τον καιρό που παρ'όλο το τσουχτερό κρύο ο ήλιος που έλαμπε σε έκανε να το αψηφάς!  Φέτος όπως και κάθε χρόνο η πίτα μας ήταν χειροποίητη. Την έφτιαξε η κα Ευαγγελία Ποταμούση και την ευλογησε ο ιερέας του χωριού μας Πατέρας Μιχάλης Κουκουνής παρουσία των περισσοτέρων μελών του Δ.Σ., του προέδρου του συλλόγου κου Μ.Γιγή, του παρέδρου κου Μ.Ψυλλή , του αντιδημάρχου Αμανής κου Μ.Φαφαλιού, της αντιδημάρχου Πολιτισμου κ Περιβάλλοντος κας Β.Ποταμούση και πλήθος άλλων χωριανών και φίλων του χωριού μας.

Ο Σύλλογος είχε φροντίσει να μοιράσει ατομικα βασιλοπιτάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους. Ο τυχερός της φετινής χρονιάς ήταν ο κος Κ.Φραγκούλης ο οποίος κέρδισε το φλουρί. Τα παιδάκια του χωριού, τιμώμενα πρόσωπα όπως πάντα πήραν απο τα χέρια του Προέδρου απο ένα δωράκι και η όμορφη αυτή εκδήλωση τελείωσε αργά το μεσημέρι με μαγειρευτό φαγητό για όλους μαγειρεμένο στον τοπικό μας φούρνο και προετοιμασμένο απο τις κυρίες του Συλλόγου μας συνοδευομενο με κρασάκι και ντόπια σούμα. Ευχαριστουμε θερμά όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και ευχόμαστε σε όλους τους χωριανούς και φίλους του χωριού Καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία και να είμαστε όλοι και του χρόνου καλα να ξανανταμώσουμε.

                                                                                                         Αναστασία Γαλάτουλα Πιπεράκη

Σημερα 29 Ιανουαριου 2017 ολοι οι δρομοι οδηγουσαν στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης  Βασιλοπιτας  που διοργανωσαν με επιτυχία οι δυο συλλογοι  Παρπαριας, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΕΞΟΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΠΑΡΠΑΡΙΑΣ,  στην Παρπαρια  και Αθηνα, 

και PARPAROUSION SOCIETY OF AMERICA PANAGIA PAGOUSENA στην Νεα Υορκη. Ακολουθουν φωτογραφιες  απο τις  εκδηλωσεις.

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Στις 26 Σεπτεμβρίου γιορτάζουμε στην Παρπαριά τον Άγιο Γιάννη τον Θεολόγο. Εσπερινός, λειτουργία το πρωί και το καθιερωμένο κατσίκοπίλαφο μετά την Λειτουργία.
Γιορτάζει η κεντρική εκκλησία του χωριού μας κ η προσέλευση και φέτος ήταν αρκετά μεγάλη αν λάβουμε υπόψην μας ότι το χωριό πια λειτουργεί με χειμερινούς ρυθμούς και ο κόσμος είναι λιγοστός. 
Το πανηγύρι μας τίμησαν και ιερείς από άλλες ενορίες καθώς και πιστοί από άλλα χωριά. 
Και του χρόνου να ειμαςτε όλοι καλά!!!

Anastasia Galatoula-Piperakis

Καφές στην Απέσω Βρύση

Αγαπημένη συνήθεια που έγινε λατρεία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η " μάζωξη" των Παρπαρούσων το πρώτο δεκαήμερο , συνήθως του Αυγούστου στην Απέσω Βρύση. 

Καφές προσφορά του Συλλόγου μας και διάφορα αλμυρά κ γλυκά εδέσματα προσφορά των κατοίκων κ των φίλων του χωριού ,ένα μικρό αντίτιμο προσφορά στον Σύλλογο και πολύ καλή διάθεση φτάνουν για να περάσουμε καλά ένα Αυγουστιάτικο απόγευμα στην μαγευτική τοποθεσία της Απέσω Βρύσης.

Μεγάλη η συμμετοχή κ φέτος και σε παρουσίες αλλά κ σε εδέσματα!!

Και του χρόνου !!!

Anastasia Galatoula-Piperakis

Photo By Maria Katsigeorgis

Να μπει τέλος στην ιατρική απομόνωση της Αμανής!!!

bottom of page