Βολτα στην Παρπαρια του σήμερα

Oι φυσικές ομορφιές του τόπου μας!.

Παρπαρια… το χωριό των παππούδων μας, το χωριό το δικό μας…

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και τον ΕΟΤ η Παρπαρια εινε ενας απο τους  παραδοσιακους  οικισμους  της Χίου, ίσως οχι ο πιο καλοδιατιρισμενος αλλα το πιο ζωντανό χωριο στα βορειοχωρα εφόσον οι τουρίστες του χωριού μας στην πλειοψηφία είναι οι ίδιοι οι παρπαρουσοι και η πλακοστροτη πλατεια του χωριου τα καλοκαίρια είναι σχεδον όλη την νύχτα γεμάτη κοσμο. Υπάρχουν αφθονα ερείπια πέτρινων παλαιών κτισμάτων που μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία από παλιά. Το μεσοσταθμικό υψόμετρο του χωριού που είναι στα 340 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας προσφέρει μια υπέροχη θέα  θάλασσα και βουνό,  με ζωντανή βλάστηση και πηγές που δημιουργούν ένα θαυμάσιο ορεινό τοπίο.. επίσης και πηγές όπως στην Παναγια παγουσενα με εξαιρετικής ποιότητας νερό, οπου η φυσική ομορφιά της περιοχής δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Αλλα τοπία που ξεχωρίζουν με την ιδιαίτερη φυσική ομορφιά τους,  είναι στη ΡΑΖΟΥΣΑ και Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΓΙΟΥΡΓΑΡΙ οπως μας τα παρουσιασε ο κ. Νικος Ψυλλης,  την Απεσω Βρυση με τον γηραιο-πλατανο και τρεχουμενο νερο που παιρνει τον ανθρώπινο νου. 

 

Ισος μπορεσουμε να βρούμε την ηλικία του πλάτανου καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι σε κάθε μέτρο «περίμετρος κορμου» αντιστοιχούν 100 χρόνια... Το καλοκαιρι για κοντινες αποδρασεις στις 3 υπεροχες πιο κοντινες παραλιες με τα καταγάλανα, βαθιά κρυστάλλινα νερά,

 Ζανακούντα, Καλούλιμέ, Αγ. Μαρκελλα δυσκολα να διαλεξεις καθως η κάθε μια εχει την δικη της φυσικη ομορφια. Ακολουθεί βίντεο απο φωτογραφική συλλογή του κ. Νικου Ψυλλη.

15.jpg
Edited Image 2016-05-24 02-29-36
Edited Image 2016-05-24 02-12-55
14.jpg
13.jpg
010.jpg
09.jpg
06.jpg
04.jpg
05.jpg